ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ελούντα είναι ο ιδανικός προορισμός για επισκέπτες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα μέρος που δεν είναι ούτε πολύ απασχολημένο ούτε πολύ απομονωμένο. Όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, γραφικά σοκάκια και φυσικά το μικρό λιμάνι με τα πολύχρωμα ψαροκάικα είναι μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού.

ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας επισκεφθείτε την Σπιναλόνγκα ή αλλιώς "Το Νησί" σύμφωνα με το βιβλίο της Viktoria Hislop. Κατά τη διάρκεια της ενετικής κατοχής η Σπιναλόγκα ήταν σημαντικό Ενετικό φρούριο που το 1903 έγινε Λεπροκομείο. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια

Κάθε μέρα από το λιμανάκι της Ελούντας, μικρά καραβάκια προσφέρουν εκδρομές στο ιστορικό νησί της Σπιναλόγκας.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Η Ελούντα έχει πλούσια ιστορία που ξεκινά με την αρχαία πόλη Ολούς.

Η αρχαία Ολούς βρισκόταν στην περιοχή γνωστή ως Πόρος και απλωνόταν γύρω από μια στενή λωρίδα γης που συνδέει την Ελούντα με τη χερσόνησο της Κολοκύθας απέναντι. Κάποια στιγμή η αρχαία πόλη βυθίστηκε στη θάλασσα. Η Ολούς ήταν ένα από τα πιο ισχυρά εμπορικά κέντρα στην Κρήτη. Η πόλη είχε πληθυσμό 40.000, το δικό του βασιλιά και το δικό του νόμισμα.

Ακόμα και σήμερα μπορείτε να δείτε τα ερείπια κάτω από το νερό.

ΠΛΑΚΑ

ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ

Η Ελούντα προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση.

Απολαύστε το κοκτέιλ σας σε ένα από τα πολλά καφέ ή μπαρ που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού και το γεύμα σας σε μια από τις πολλές ταβέρνες, όλες με θέα στη θάλασσα.

Εάν επιθυμείτε κάτι πιο γραφικό, επισκεφθείτε το χωριό Πλάκα μόλις 2 λεπτά από την Ελούντα όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ή να απολαύσετε το δείπνο σας με θέα τη Σπιναλόγκα.